Home > Uncategorized > Nieuw hondenbesluit

Nieuw hondenbesluit

Foto: Wil Driesen

  • Nu al evaluatie van omstreden nieuw hondenbeleid in de Stad
  • Gemeente verzuimde aan te geven hoe bezwaar kan worden gemaakt

Door: Hans Knijf

Groningen Het nieuwe hondenbeleid in de stad is amper van kracht of de gemeente gaat het al evalueren. Verspreid over Groningen zijn sinds 1 mei allerlei terreinen aangewezen als uitrengebieden en uitlaatzones. De bedoeling was dit zogenoemde aanwijzingsbesluit rond 1 maart volgend jaar tegen het licht te houden. B en W willen dat nu al voor 1 september aanstaande doen.

Een procedurefout is de directe aanleiding voor de vervroegde evaluatie. De afgelopen twee maanden is ook duidelijk geworden dat nogal wat Stadjers moeite hebben met het hondenbeleid. Sommige groenstroken waar voorheen werd gespeeld, zijn nu voor de kinderen nauwlijks nog toegankelijk door de vele hondenpoep die er ligt. Hondenbezitters op hun beurt klagen dat ze hun viervoeter dichtbij huis niet meer uit kunnen laten. Hier en daar ligt het uitrenveld zo ver weg dat mensen hun hond er met de auto heen moeten rijden.

Dat het college het hondenbeleid deze zomer al evalueert heeft echter in eerste instantie met iets anders te maken. Het stadhuis blijkt te hebben verzuimd om bij de bekendmaking van het nieuwe hondenbeleid duidelijk aan te geven hoe inwoners bezwaar konden maken. De partij voor de Dieren, die het niet is ontgaan dat ‘er veel weerzin is tegen het nieuwe hondenbeleid’, maakte er het gemeentebestuur op 6 juni attent op. Drie dagen hierna sloot de formele bezwaartermijn. Dat vóór die datum desondanks zo’n zeventig Stadjers in de pen zijn geklommen, geeft aan dat het onderwerp de gemoederen behoorlijk beroert.

B en W hebben besloten om nu eerst een vervroegde evaluatie in te lassen. Daar rolt naar verwachting een aanpassing uit van het hondenbeleid, waartegen opnieuw bezwaren kunnen worden ingediend. De eerdere bezwaarmakers krijgen de keus. Als ze het gevoel hebben dat de gemeente tegemoet is gekomen aan hun klachten, kunnen ze hun bezwaar intrekken. Zo niet, dan hoeven ze verder geen actie te ondernemen: hun bezwaarschrift wordt dan na 1 september alsnog behandeld.

Bron: Dagblad van het Noorden, donderdag 30 juni 2011.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: