Home > Uncategorized > Schrijf wat je vindt!

Schrijf wat je vindt!

Je kunt een reactie plaatsen op deze site. Is deze echter niet terug te vinden? Dat kan. De webbeheerder plaatst een selectie op de site van alle reacties die een samenvatting geeft van wat er zoal geschreven wordt.

Berichtjes die níet op de site komen, worden echter wel degelijk door het bestuur van de Hondenvrienden gelezen en meegewogen. Dus blijf schrijven wat je vindt!

Advertenties
Categorieën:Uncategorized Tags: ,
 1. Sandra Hulzebos
  2 april 2012 om 16:36

  Oke heb vandaag mijn eerste bon gehad omdat mijn hond losliep dit om kennis te maken met een leuke lieve pup. Ik heb altijd geleerd dat het goed is voor puppies om te socialiseren
  De BOA meneer kreeg ons in het vizier en mag dan met zijn auto op het trottoir gaan staan en ons staande houden,
  -Waarschuwing dat wordt al een hele tijd niet meer gedaan mevrouw.
  -Dhr. verteld niet wie hij is en welke functie hij heeft
  -Legetimeerd zich niet maar wil wel een legetimatie van mij zien, sorry als ik mijn hond uitlaat heb ik niets bij mij alleen hondepoep zakjes en mijn sleutels.
  Deze meneer geeft aan niets van honden te weten, maar wel alles van de regels te weten en slingerd ons beide op de bon.
  Vervolgens verteld hij vol trots ook in burger mensen te achter volgen in het Noorder plantsoen en ze zo op heterdaad te kunnen betrappen.

  Ik denk dat deze meneer in zijn kinder tijd niet mee mocht doen met verstoppertje en nu zijn gram probeerd te halen.

  Ik vind dat wij als honde bezitters ernstig gediscrimineerd worden en hoop dat de gemeente snel in ziet dat dit niet werkt.
  Mijn motto is leven en laten leven laten we alsjeblieft een beetje tolerant zijn naar elkaar.

  Sandra

 2. peter bulthuis
  29 november 2011 om 09:37

  Beste hondenvrienden, ik ben benieuwd wat jullie van het artikel in
  het dagblad v/h noorden vinden over het idee om een hondenpark te realiseren.
  woensdag 30/10 stadseditie.

 3. menno van duinen
  6 oktober 2011 om 16:12

  roepie en ik gaan zo aan de wandel richting stadhuis om ons bezwaarschrift in de brievenbus te douwen! zo is ie:

  aan het college van b&w te groningen
  bezwaarschrift tegen besluit 2011-86 en 2011-87

  in het huizenblok waar ik woon leven per huis gemiddeld 2 katten.
  ze kakken overal (behalve in de eigen tuin) en ze eten honderden weerloze soms beschermde vogels.
  de eigenaren betalen geen kattenbelasting en niemand ziet toe op het gedrag der kat.

  in dezelfde week dat de burgemeester via de media liet weten de vrouwenhandel niet aan te kunnen pakken zie ik op de hoek van de verlengde visserstraat een politieauto stoppen bij een bordercolly die daar op zijn baasje staat te wachten. de eigenaar wordt uitvoerig aangesproken door de 2 dienstdoende dienders. vanwaar deze prioriteitsstelling ?

  weer later zie ik 2 wakkere ambtenaren met een rode auto een jonge vrouw met een lief klein hondje op een grasveldje op de bon slingeren in het noorderplantsoen.
  door zulk handelen raak ik vervreemd.

  ik moet mijn hondje uitlaten op een grasveld in het noorderplantsoen waar regelmatig wordt gerecreeerd. voor ik daar kom ben ik 200 meter langs het gras van de wal bij de noorderbinnensingel gewandeld waar nooit mensen zitten. op de recreatieplek is het vrij poepen, op de andere plek verboden. het is zot.

  u mag zich gelukkig prijzen met de zeer gefundeerde en genuanceerde vereniging hondvriendelijk groningen. hun adviezen zouden u zeker weer op een begrijpelijk spoor moeten kunnen krijgen. stop betutteling van iedereen, pak overlastgevers aan.

  mede namens roepie,

  menno van duinen

 4. harma kollee
  4 oktober 2011 om 18:31

  hallo
  hebde stukken goed doorgelezen die jullie mij mailden…ben t er geheel mee eens meer uitlaatplekken,meer losloopplekken graag wij wonen in vinkhuizen en er zijn heel weinig losloopgebieden,verder graag afschaffen van de hondebelasting ik geloof niet dat men ons geld aan betere doeleinden kan besteden want n paar extra afvalbakken waar men poep in kan deponeren is geen oplossing…graag betere uitleg waar wel gepoept mag worden aangezien bij ons achter de flat n losloopgebied is gecreeerd maar er mag ALLEEN gepoept worden aan de kant waar t paaltje staat???hond loopt los ik kan niet bepalen wwar hij poept..dus t gehele veld zou dan poepgebied moeten zijn en niet 1 kant,werkt nu dus ook niet,graag betere uitleg over bekeurvoorschriften met al die horror verhalen van andere hondebezitters,waar wij kunnen protesteren bijvoorbeeld tegen bekeuring???
  ERG BLIJ MET DEZE MONDIGE GROEP>>BEDANKT namens vele eigenaren,jullie doen goed werk

 5. Antje Abbas
  23 september 2011 om 07:49

  Gisteren kreeg mijn man in de hoornsemeerwijk de eerste bon. Het risico van het loslopen. Benaderd door een gemeentewerker .Legitimeerde zich wel met een pasje. Vraagt n.a.w. gegevens en schrijft dit in een kladblokje met de mededeling dat er wel een berichtje komt van de gemeente. Op de vraag of er een kopie van het “procesverbaal” gegeven kan worden, het antwoord dat ze daar niet aan beginnen. Dan moeten ze naar de auto, rolletje kan op zijn in de automaat etc. Veel te lastig. Op de mededeling van mijn man dat hij hiermee niet accoord gaat krijgt hij het antwoord dat dit zo mag. Ook wordt er door de ‘ambtenaar ‘ nog gezegd dat als hij mijn man de volgende keer in de verte ziet en hem herkend, hij dan weer een ‘bon’ mag uitschrijven zonder met hem gesproken te hebben. Een belletje naar de gemeente leert dat deze manier van beboeten mag. Nu vraag ik mij af: de meente bepaald dit beleid. Dit is wettelijk geregeld. De gemeente stelt de hoogte van de boetes vast en vervolgens mogen de ambtenaren zomaar naam adres in een kladblokje schrijven? Zonder een bewijs te overhandingen aan de dader? Het is alleen jammer dat bij mijn man’s woord tegen zijn woord, hij als ambtenaar geloofd wordt. Stel je voor dat de politie ook zo te werk gaat.” Sorry jongens heb mijn bonboekje niet bij me, ik schrijf het even achterop een sigarendoos”. Als je dingen vastlegt in een beleid moet je ook zorgen dat het volgens de regels nageleefd wordt. En als mijn man of ik een boete krijgen, wij tenminste een behoorlijke officiele bon mee naar huis willen nemen. Ben benieuwd of er meer beboete hondenbezitters op deze manier benaderd zijn.

  Antje Abbas

  • 25 september 2011 om 09:55

   Hallo Antje,
   We zijn erg geschrokken van dit verhaal!

   Wij raden het volgende aan:
   Klachten over de handhaving van het hondenbeleid dienen aan het secretariaat van Stadstoezicht gemeld te worden, onder vermelding van tijd en plaats. Wanneer er niet op deze manier een klacht wordt ingediend, dan weet de gemeente namelijk officieel van niks.

   Het telefoonnummer van Stadstoezicht is 050-3671199.

   We hopen dat je gebruik maakt van deze tip en een officiele klacht indient en we wensen je/jullie daarmee veel succes!

   Vriendelijke groet,
   Het bestuur van Hondenvrienden Groningen.

 6. 1 augustus 2011 om 06:41

  Mijn honden zijn 14 en 13 jaar en dat is voor golden retrievers best oud. Ze hebben van pup af geleerd om los naast mij te lopen en alleen daar te rennen of snuffelen, waar het van mij mag. Nu moeten ze vast. ze weten niet wat hun overkomt. Nog steeds lopen ze net zo naast mij, dat maakt geen verschil. Maar het tempo is aangelijnd beduidend langzamer en met de kop naar beneden. Dan komen we bij een mooi groot uitrenveld. Hier kwamen altijd vele honden met hun bazen bij elkaar. Een heerlijk sociaal gebeuren. Sinds 1 mei wordt hier niet meer gemaaid. Er is geen hond meer te bekennen en hun bazen uiteraard ook niet. weg je contacten met anderen. Kleine honden zien niet waar ze lopen en grotere honden krijgen last van hun ogen, omdat ze de zaadjes van het bloeiende gras in hun ogen krijgen. De kans op teken wordt ook groter.
  Nu ga je naar andere gemaaide veldjes, om daar even met een bal te gooien. Alleen moet je als een crimineel om je heen kijken. Zolang ik honden heb, heb ik spullen bij me om de uitwerpselen op te ruimen. Ik wil niet dat anderen daar last van hebben. “Gelukkig” eten mijn honden kattenstront, dan hoef ik deze uitwerpselen niet ook nog eens uit mijn tuin te verwijderen.

  Renzo

 7. 26 juli 2011 om 12:54

  Het is onwrichtend het nieuwe hondenbeleid, dat kan ik nu, na een paar maanden wel zeggen. Dat geldt waarschijnlijk vooral voor mij, baasje van een border collie, een echte Pyrenese werkhond (schapen). Een hond die er ’s morgens als een gretige speer vandoor gaat. Naast de fiets wel te verstaan. En los.
  Veel te gevaarlijk om die vast te ketenen aan riem of springer. Je moet dan met één hand fietsen en dat kan alleen in een aangepast en rustig tempo. Bovendien kan deze hond zo abrupt stoppen om haar behoefte te doen (wordt altijd keurig opgeruimd) dat het baasje kans loopt met een grote boog over het stuur getrokken te worden (in het verleden wel gebeurd). Helemaal bovendien nemen hond en baas enorm veel ruimte op weg of fietspad in, hond kan immers niet meer op de stoep meerennen.

  Een border collie is gericht op de baas, intelligent en zeer leerbaar. Dus perfect onder appèl. Een border collie is ook een kameraadje, een vrolijke hond die lachende gezichten oproept.

  ‘Baas, valt er nog iets te werken vandaag?’ Zo kijkt een border collie vaak, kop scheef, vragende blik.

  Het huidige hondenbeleid is onderdrukkend en ten principale ongeïnteresseerd. Dat laatste noch in bazen, noch in hun honden.Tegenwoordig moet ik bij het uitlaten op mijn hoede zijn, ik moet om mij heen speuren of de door de gemeente aangestelde buitengewone opsporingsambtenaar niet in de verte zichtbaar is, ik moet mij zo nodig in de bosjes van het Noorderplantsoen verbergen. Tegenwoordig voel ik mij een halve crimineel en in ieder geval hele wetsovertreedster.

  Men heeft mij en mijn hond met dit beleid onze vrijheid ontnomen, we zijn vastgesnoerd, ingekapseld, murw gemaakt. We worden als kinderen behandeld. Ik ben de zestig gepasseerd , mijn hond is acht.

  Jane

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: